Koliko puta ste već mijenjali vaše planove i aktivnosti kako bi unaprijedili svoju turističku destinaciju?

Koliko puta ste već dodavali ili oduzimali sadržaje koje ste osmislili a, koji nisu imali željeni učinak i nisu vam donijeli željeni broj posjetitelja?

Kad uloženo vrijeme i novac ne donesu željene rezultate to košta i boli, naročito jer vrijedno radite od jutra do sutra, trudite se i često „pucate po šavovima“.

Svi znamo za taj osjećaj bez obzira o kojem segmentu života se radi. Naravno da se na kraju pitamo što nam je to trebalo, zašto nisam drugačije i tražimo krivca u sebi i drugima, gubimo volju i želimo odustati.

Nije greška u vašoj ideji, nije ni država uzrok svega, nema nigdje krivca nego ste napravili tri bitne greške.

Dobra vijest je da su popravljive 🙂

Tri najčešće i najveće greške koje rade poduzetnici u turizmu kad pokreću ili žele razviti svoje destinacije su:

Nedefiniran cilj i plan razvoja.

Loša strategija za ostvarenje cilja.

Prerano odustajanje.

Najbolji način da ti pojasnim koliko je to bitno je moj osobni primjer:

Godinama sam trpjela  bolove u leđima, ležala na kauču, pohodila razne rehabilitacije. Rješavala sam posljedice, a ne uzrok problema. Poznato?

Mislila sam da radim najbolje za sebe, vježbala sam svaki dan, ulagala novac u toplice u nadi da ću se izliječiti, pila lijekove. Poboljšanje se naravno nije desilo.  Svake godine sam na kraju imala neuspješno liječenje i „bačen“ novac.

Preokret se dogodio kada sam potražila stručniju pomoć i dobila koristan i efikasan savjet da nije problem u mojim leđima nego da trebam naučiti kako doći do ozdravljenja.

Dobila sam točno određen plan koji je bio jednostavan, da počnem hodati duge distance, zatim i pokušavati trčati.

Prvi koraci, naročito kod jogginga, bili su za mene nešto najteže što sam ikad pokušala. Plan je bio hodati svaki dan 3-5 kilometara i pretrčati koliko mogu (prvi pokušaj je bio svega nekoliko metara) i trebala sam to raditi svaki dan iduća tri mjeseca. Bilo je tu straha, sumnje ali nisam imala drugog izbora ako sam željela napredovati.

Kako sam i inače ustrajna kad nešto odlučim, rezultati su došli.  Nakon tri mjeseca mogla sam trčati 500 metara što je nakon 10 godina sportske neaktivnosti u mojim godinama (50+) bio pravi pothvat, a bolovi su bili tek povremeni. Možda vam se čini da su to preslabi rezultati, ali moj cilj nije bio da budem atletičarka nego da se riješim bolova i lijekova 😊

Taj preokret se dogodio se prije samo 3 godine.

Danas trčim tjedno oko 30 kilometara i živim bez ikakvih bolova jer:

  • Imala sam ispravno definiran cilj.
  • Imala sam dobru strategiju i plan.
  • Nisam odustala od cilja.

Da, jogging još uvijek može biti težak, ali kad vladaš situacijom ti si šef i ti diktiraš kada i koliko će biti teško 🙂

Time4Tales

Zamislite, kakav je osjećaj da znate da ste jednom za uvijek za svoju destinaciju odredili cilj, da vam se sviđa vizija i da profitabilno funkcionira.

Zar to nije posao snova u kojem uživate i od kojeg lijepo živite? Naravno, nema rezultata bez predanog rada, i dalje je sve na vama 🙂

Moja jogging aktivnost danas je uspješna, trčim tempom koji želim, sama određujem težinu i uživam. To su beneficije nas poduzetnika.

Zbog čega i vi svoju destinaciju ne bi podigli na takvu razinu uspjeha?

Moje ime je Ana Bertić i stručnjakinja sam za razvoj i unaprjeđenje turističkih destinacija. Već više od deset godina pomažem poduzetnicima u turizmu da svoje destinacije pretvore u uspješne djelatnosti. Iskustvo i znanje o posebnim oblicima turizma stjecala sam realizirajući projekte na domaćem i inozemnom tržištu, u Sloveniji i Švedskoj. Dosadašnje projekte posjetile su stotine tisuća zadovoljnih posjetitelja, a mnogi od njih se i dalje uspješno razvijaju.

  • Principi razvoja destinacija koje koristim temelje se na inovativnosti, novim trendovima i praćenju potreba tržišta. Na taj način uspješno i efikasno riješila sam probleme mnogih mojih klijenata za koje sam  izrađivala idejne projekte, akcijske planove, osmišljavala dodatne sadržaje i educirala ih kako da započnu ili unaprijede svoju destinaciju.
  • Također, kolumnistica sam stručnog časopisa Poduzetnik u kojem s čitateljima dijelim korisne savjete i ideje za unaprjeđenje kontinentalnih turističkih destinacija.
  • U mojim newsletterima koje besplatno šaljem možeš za sebe pronaći mnogobrojne savjete i ideje koje ti mogu pomoći da svoju destinaciju pretvoriš u smislen i profitabilan biznis. BESPLATNU PRETPLATU OSTVARITI KLIKOM NA PRIJAVNI OBRAZAC

Što drugi kažu o meni:

Gospa Bertić je s tem projektom presegla meje svoje države, njeno znanje in veščine so zagotovilo, da bo projekt v Sloveniji še naprej zelo uspešen in svoj pozitivni odnos do dela in novih izzivov je prenesla tudi na naše sodelavce v parku in na nas vse, saj smo na njeno pobudo v parku ustvarili tudi nekaj drugih – dopolnilnih projektov, kot je začarana vas za naše najmlajše obiskovalce. Res nam je v veliko veselje in tudi čast sodelovati z njo in želimo si, da bi tako ostalo še dolgo. S poštovanjem !                                                                          

Darko BELE, predsednik društva EHD Mozirski gaj

Anu Bertić smo upoznali prije 10-tak godina, kada je bila voditelj projekta ondašnje božićne manifestacije Božićna bajka, koja se održavala u Čazmi. Prvi dojam kod upoznavanja je bio da se radi o ozbiljnoj poslovnoj ženi, koja drži pod kontrolom cijeli projekt, ali se ne libi upitati profesionalce za savjet ili pak involvirati neke ideje ili tehnička rješenja. Svaki posao odrađen sa njom je bio vrlo profesionalno odrađen, plaćanje je uvijek bilo na vrijeme I po dogovoru, što je u današnje doba uglavnom rijetkost. Poslovati sa Anom je bio profesionalni užitak, I kao direktor tvrtka bih uvijek ušao u poslovni odnos sa njom.    

Za Silvija stil d.o.o. Direktor: Robert Jug

Ana Bertic

Projektiram i realiziram zabavne tematske parkove kako bih poduzetnicima u turizmu pomogla da stvaraju profitabilne turističke destinacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *