**

Čudesno Božićno selo u Dalmaciji

Ako ste ovih dana pregledavali naše FB stranice, sigurno ste naišli na novi projekat – pravo čudo, Božićno selo u Gornjem Dolcu pored Splita. Mjesto  gdje vrijeme stane i povede nas u jednu od najoriginalnijih božićnih bajki.

Za ovim projektom pored nas iz Time4Tales&Travel, stoji u prvom redu bračni par Tihomir i Kristina Lučić, poduzetnici koji su svoja poslovna iskustva stekli u dugogodišnjem upravljanju vlastitim ugostiteljskim objektima u Splitu, te su i vlasnici i vizionari turističkog naselja u Gornjem Dolcu.

Ovom selu poseban čar daje bjelina tvrdog i hladnog, ali istovremeno  tako predivnog bijelog kamena koji daje iluziju snijega, te mnoge životinje koje žive na imanju.

Imanje obitelji Lučić u naravi je selo sa pripadajućim okućnicama i povijesnom tradicijom postojanja. Na području imanja ima nekoliko objekata, paviljona te na raspolaganju razvijenu potrebnu infrastrukturu i sadržaje. Sastavni dio naselja je i kuća za turistički najam sa pripadajućim bazenom.  Nedostatak je da u selo nije provedena sva potrebna infrastruktura, nema dovoljno električne energije kao ni pitke vode. Ali vlasnici, vizionari kao što jesu, sa svojom poduzetnošću uredili su sve što nedostaje i nedostatke pretvorili u predosti.  Tihomir i Kristina koriste se vlastitim bunarima koje pune pitkom vodom prema potrebi, a za električnu energiju koriste  modernu tehnologiju.

Bijeli kamen umjesto snijega

Dalmacija ljudima širom svijeta dobro je poznata i privlačna, ali svejedno nema nijednog kvalitetnog  adventnog proizvoda. Zato se  bračni par Lučić odlučio da će uz našu pomoć napraviti svoju prvu dalmatinsku božićnu bajku –  jedinstveno Božićno selo.

»Ovo selo ima prirodni ‘snijeg’ tokom cijele godine, a to je kamenjar sastavljen od višetonskih bijelih gromada stijena. To sam prepoznala kao veliku prednost  jer u  zimskim noćima bijela boja – kod nas bjelina snijega, je ta koja tamu čini čarobnom. Predviđanja su se ostvarila i kada smo postavili prve lampice odsjaj od bjeline kamena je fantastičan, čak i meni koja sam navikla na takve prizore učinilo se kao da nisam na našoj planeti,« sa oduševljenjem rekla je naša Ana Bertić, idejni vođa svjetlosnih oblika.

Unatoč nepristupačnom terenu, visokim stablima dalmatinskog hrasta koja su vrlo gruba i otežavaju postavljanje lampica, sa svojom domišljatošću i dosadašnjim iskustvima ekipa Time4Tales&Travel i obitelj Lučić ukrasili su prvi dio sela i detaljno osmislili projekt. Božićno selo osvjetljivat će milijun lampica, ukupno dugih 24 km.

Čeka vas prava bajka

U novom Božićnom selu u Gornjem Dolcu čeka vas prava bajka koja vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Predivnim lampicama na čarobnoj bjelini poseban doživljaj daju i mnogobrojne životinje, koje žive na imanju. Tamo možete pronači konje, ponije, magarce, ljame, srne, paunove, vijetnamske svinje, pa čak i jezero sa ribicama.

Kad dođete posjetiti tu čudesnu božićnu bajku usred dalmatinskog kamena, moći čete zajahati konje i ljame i još mnogo toga. Također, tu je i prikaz svete obitelji u živo, zatim djed božićnjak i ponuda lokalnih specijaliteta  kao što su kobasice, fritule, kuhano vino i domaći čaj.

Božićno selo otvara se 2. 12. u 17. sati. Tad će nastupiti i klapa Sveti Florijan, grupa Iluzija i tamburaši. Čudesno Božićno selo moći čete obići do 6. 1. 2019.


Ana Bertic

Projektiram i realiziram zabavne tematske parkove kako bih poduzetnicima u turizmu pomogla da stvaraju profitabilne turističke destinacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *